Lapinlahden tulevaisuus taas uhattuna

Helsingin Lapinlahden sairaalan alue on taas uhattuna. Ainutlaatuinen kulttuuriympäristö, terveyden, hyvinvoinnin ja kansalaistoiminnan alue on jo pitkään ollut kaupungin kaavoitus- ja kiinteistötoimen johtavien virkamiesten myynti- ja yksityistämishankkeiden kohteena.

Kaupunkiympäristölautakunnan jostain kumman syystä ja jopa yksimielisesti päättämä ideakilpailu entisen sairaala-alueen myynnistä tai vuokraamisesta on kääntynyt pääomasijoittajien kiinteistöbisnekseksi. Vaihtoehdot on pelattu kovilla taloudellisilla ehdoilla kilpailun toisella kierroksella pois.

Päävastuu syntyneestä onnettomasta tilanteesta on kaupunkiympäristötoimialan johtajilla ja lautakunnalla, apulaispormestari Anni Sinnemäellä ja toimialajohtaja Mikko Aholla. Osavastuu on myös kaupungin budjeteista päättäneillä, jotka ovat vuosi toisensa jälkeen sivuuttaneet tarpeet osoittaa riittävät määrärahat Lapinlahden kiinteistöjen peruskorjaukseen.

Rikkaalla Helsingin kaupungilla ei ollut eikä ole mitään pakkoa irtisanoa alueelle erilaisten järjestöjen ja yhteisöjen voimin kehittynyttä hyvinvointi-, kulttuuri- ja kansalaistoimintaa. Oli todella kyseenalaista, että kiinteistön omistajana kaupunki halusi vetäytyä velvoitteistaan pitää huolta kulttuurihistoriallisesti arvokkaan alueen suojelusta ja edistää asukkaiden hyvinvointia. Näinkö pääkaupunki näyttää mallia yksityisillekin kiinteistönomistajille suhtautumisessa suojeluvelvoitteisiin? Joiltain kaupunkiympäristölautakunnassa näyttävät lain nojalla kaupungille Lapinlahden kiinteistön omistajana asettuvat velvoitteet unohtuneet totaalisesti ja Lapinlahden kunnostamisesta puhutaan hankkeena, jolla kaupungin pitäisi saada tuottoja.

Ideakilpailun tulokset haudattava

Lapinlahden sairaala-alueen ideakilpailussa on käynyt juuri niin kuin oli kilpailun taloudellisten lähtökohtien perusteella oli pelättävissä. Itsekin varoitin tästä ennen kuin lautakunta päätti kilpailusta.

Ideakilpailun epäonnistuminen antaa perusteet uudelleenarvioida koko hanke. On syytä palata siihen, että kaupunki pysyy Lapinlahden omistajana, panostaa rakennusten kunnostukseen ja jatkaa yhteistyötä tiloja vuokranneiden tai vastaavien yhteisöjen kanssa. Lapinlahti tulee säilyttää kaikille avoimena mielen hyvinvoinnin, kulttuurin ja kansalaistoiminnan keskuksena sekä hienona puistoalueena.

Ideakilpailun ohjelman mukaan voittajaehdotusta ei ole pakko toteuttaa. Ohjelmassa todetaan, että toteutuminen riippuu muun muassa siitä, hyväksyykö kaupunginvaltuusto alueelle tarvittavan asemakaavamuutoksen. Myös itse kilpailuehdotuksessa voi olla kohtia, jotka eivät vastaa kilpailun tavoitteita. Kaupungilla on kilpailuohjelman mukaan oikeus hylätä kaikki ehdotukset.

Lapinlahti kuuluu asukkaille, ei pääomasijoittajille. Taas tarvitaan asukkaiden toimintaa Lapinlahden pelastamiseksi!

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »