Lapinlahden puolesta

Lapinlahden entisen sairaalan rakennuksia ei pidä myydä eikä puistosta kaavoittaa tontteja kansainväliselle kiinteistösijoitusyhtiölle, vetosi yli sata kulttuurin, tieteen, ympäristö- ja kansalaistoiminnan vaikuttajaa vapun alla Helsingin päättäjiin.

– Ehdotus Lapinlahden rakennusten myymisestä ja puistoon kaavoitettavasta hotelli- ja asuntorakentamisesta sivuuttaa tämän valtakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristön suojeluvelvoitteet. Arvokasta kulttuuriperintöä, monimuotoista viherympäristöä ja ihmisten hyvinvointia ei pidä uhrata kaupalliselle ahneudelle, todetaan vetoomuksessa.

Vetoomuksen allekirjoittajia ovat mm. arkkiatri Risto Pelkonen, akateemikko, arkkitehti Juha Leiviskä, elokuvaohjaajat Aki Kaurismäki, Saara Cantell ja Kaisa Rastimo, arkkitehtuurin emeritusprofessori Osmo Lappo, arkkitehtiliiton varapuheenjohtaja Harri Hautajärvi, kirjailijat Sirpa Kähkönen ja Marja-Leena Mikkola, näyttelijät Oona Airola, Laura Birn, Krista Kosonen, Ritva Oksanen ja Vilma Melasniemi, teatteriohjaajat Esa Leskinen, Lauri Maijala ja Raija-Sinikka Rantala, muusikot Milana Misic, Jussi Raittinen ja Tuomo (Tumppi) Valokainen, säveltäjä Kaj Chydenius, joukko eri alojen professoreita ja ympäristöasiantuntijoita.

Vetoomuksen voi allekirjoittaa netissä www.adressit.com/lapinlahden_puolest

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »