Kyselyjä ja aloitteita

Valtuuston tämän vuoden toinen kokous alkoi kyselytunnilla, jossa keskusteltiin perjantain joukkoliikenteen mielenosoituksesta ja leipäjonoista. Kaupungin nettisivuille on koottu informaatiota mielenilmauspäivän vaikutuksista eri palveluihin.

Valtuusto hyväksyi Myllypuron peruskoulun laajennuksesta ja kaavamuutokset Katajannokan Kanavakadulle ja Pohjois-Haagan Ida Aalbergin tielle. Sosiaali- ja terveyspalvelujen varastotoiminta päätettiin siirtää HUS:lle.

Aloitevastauksia

Viime valtuustokaudella tekemääni aloitteeseen kaupungin johtajien ns. avoimista kalentereista saatiin nyt myönteinen vastaus. Viime keväänähän kaupunginhallituksen vastaus aloitteeseen palautettiin uuteen valmisteluun, koska vastauksessa torjuttiin avoimuusperiaate.

Toisessa aloitevastauksessa suhtauduttiin positiivisesti uusien tilojen saamiseen Mellarin asukastilalle, joka voi tapahtua keväällä 2019.

Lopuksi hyväksyttiin laajahkon keskustelun jälkeen Emma Karin ym aloite, jonka mukaan Helsinki ryhtyy selvittämään mahdollisuuksia irtaantua Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta, jossa Helsinki on mukana Vantaan Energian omistusosuutensa kautta.

Muita tapahtumia

Kaupunkiympäristön toimialalla on päätetty ryhtyä selvittämään uudelleen keskustunnelia. Hanke on nyt edellistäkin tunnelia laajempi. Kokoomus on hakenut sille tukea vihreiltä liittämällä samaan päätökseen kävelykeskustan selvittämisen. Suunnittelua vetää sama virkamies, joka valmisteli aiempaa, kaatunutta keskustatunneliesitystä ja eräitä muita yksityisautoilua suosivia suunnitelmia.

Kaupunkiympäristölautakunnassa jäi tiistaina pöydälle Vallilanlaakson raitiolinjaa koskeva esitys, jolle alueen asukasjärjestöt ovat esittäneet konkreettisen ja paremmin mm. Kalasataman ja Pasilan välisiä yhteyksiä palvelevan vaihtoehdon.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »