Kuninkaantammen asemakaava

Kuninkaantammen asemakaavalla on monia hyviä tavoitteita uudenlaisesta ekologisemmasta kaupunginosasta. Tämä kaava on tärkeä myös poikittaisen joukkoliikenteen Jokeri-kakkosen kannalta.

Kaavaesityksen perusteluissa viitataan kuitenkin myös Kehä II:n suunnitteluun. Tällä perusteella on osa alueesta jätetty toistaiseksi kaavan ulkopuolelle. Varautuminen Kehä II:n suunnitteluun kuvastaa ennen muuta yksityisautoilun varaan rakentuvan liikkumisen tarpeita. Tähän kaavaesitykseen liittyvässä lausunnossa Ely-keskukselle ilmaistaan jopa valmius toteuttaa Kehä II kevyempänä ja vaiheittain toteutettavana ratkaisuna. Näin ollaan luopumassa Helsingin aiemmasta Kehä II:n toteuttamista selvästi vastustavasta kannasta.

Finnavian varoitukset lentomelusta on kaavaesityksessä sivuutettu ilman johtopäätöksiä. Vaikka alue ei sijaitse varsinaisella lentomelualueella, olisi meluongelma syytä ottaa huomioon talojen äänieristyksessä. Kysynkin apulaiskaupunginjohtajalta, miksi kaavaesitykseen ei ole haluttu kirjata mitään mainintaa lentomelun torjumisesta?

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »