Kruunuvuorenrannan Koirasaarten asemakaava

Helsingissä on tulossa monia uusia alueita kaavoitettavaksi. Toivottavasti jatkossa päästään eroon tällaisista postimerkkikaavoista, joilla Kruunuvuorenrantaa on kaavoitettu. Postimerkkikaavoilla heikennetään valtuuston ja myös asukkaiden mahdollisuuksia arvioida ja vaikuttaa alueen suunnitteluun kokonaisuutena. Tässä tapauksessa asiaa mutkistaa vielä se, että Kruunusiltojen rakentamiseen liittyy vielä avoimia kysymyksiä.

Tässä Koirasaarten alueen kaavaehdotuksessa ovat kritiikkiä herättäneet Koiraluotojen päälle rakentaminen ja siihen liittyvät meritäytöt. Tässä esitetystä yli 50 000 kerrosneliömetrin rakentamisesta peräti neljä viidesosaa sijoittuu meritäyttöjen varaan rakennettavalle alueelle. Rakentaminen täyttöalueelle, jolta pitää ensin poistaa erilaisia myrkkyjä sisältävää pohja-ainesta, tulee kalliiksi. Merinäköalat jäävät suurituloisten etuoikeudeksi.

Kiinteistölautakunnan mukaan alueen maankäyttösopimuksesta pitää käydä vielä uudet neuvottelut maanomistajan, St1-yhtiön kanssa koska kaavaehdotus korottaa alueen arvoa merkittävästi. Kysynkin apulaiskaupunginjohtajalta, millaisista summista tässä on kyse, etenkin ottaen huomioon alueen entisen öljysataman jättämien myrkkyjen puhdistamisen ja meritäyttöjen kaupungille aiheuttamat laskut?

Viittaan lopuksi muun muassa Laajasalon pienkiinteistöyhdistyksen ja Helsingin Luonnonsuojeluyhdistyksen kannanottoihin ja ehdotan niiden huomioon ottamista palauttamalla asemaakaava uuteen valmisteluun, jossa luovutaan Koiraluotojen ja meritäyttöjen päälle rakentamisesta.

– 30.3.2016
Palautusesitystä ei kannatettu, joten se raukesi.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »