Kouluverkkoa koskevat ratkaisut valtuuston päätettäviksi


ALOITE KAUPUNVALTUUSTOLLE 23.4.2014

Kouluverkkoa koskevat ratkaisut valtuuston päätettäviksi

Kouluverkon tarkasteluun liittyvät ratkaisut herättävät voimakkaita tunteita ja ihmetystä. Tällä hetkellä käsittelyyn tulee eri aikoina ja kiistanalaisin perustein esityksiä koulutiloista luopumisesta. Opetusviraston sekä huoltajien ja opettajien oppilasmääräennusteet ovat ristiriitaisia, viimeksi esimerkiksi Puistola-Heikinlaakson, Alppila-Länsi-Pasilan, Herttoniemen ja Tapanilan alueella. Mitään kokonaistaloudellista arviota todellisista säästöistä ja taloudellisista vaikutuksista ei ole tehty tai ei ole käytettävissä, vielä vähemmän siitä, miten kouluista ja lapsiperheiden palveluista leikkaaminen vaikuttaa. Yhteiskäyttömahdollisuutta on selvitelty vasta varhaiskasvatusviraston kanssa. Monet yhteiskäytön mahdollisuudet on jätetty selvittämättä ennen kuin koulujen lopettamis- ja tilojen vähentämisesityksiä tuodaan. Lisäksi asukkaiden mielestä koulujen hallinnollista yhdistämistä käytetään eräillä alueilla selvästi ohituskaistana koulujen lopettamiseen. On myös syytä kysyä, onko koulujen kohdalla järkevää pitää kiinni budjettiraamissa virastoille asetetusta tavoitteesta vähentää 1% tilojen kokonaispinta-alasta vuosittain.

ALOITE

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että kaupunginhallitus ohjeistaa virastot ja laitokset selvittämään ja valmistelemaan huolellisesti, laaja-alaisesti ja avoimesti kaikki kouluverkkoon ja sen tarkasteluun liittyvät kysymykset ja tuo kouluverkkoa koskevat ratkaisut kokonaisuutena valtuuston käsiteltäviksi.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »