Koulujen sisäisiä vuokria alennettava

On hyvä, että Roihuvuoren Porolahden peruskoulun peruskorjaus etenee. Valitettavasti tässä esityksessä jätetään sen toteuttamisaikataulu vielä avoimeksi.

Haluan kiinnittää huomiota siihen, että kiinteistöviraston tilakeskus arvioi peruskorjauksen jälkeisen vuokran nousevan 17 euroon neliöltä. Pääomavuokran osuus on tästä lähes 14 euroa.

Harrastin ennen tätä valtuuston kokousta hieman kiinteistömarkkinoiden tutkimista katsomalla, millä hinnoilla netissä tarjotaan isoja toimitiloja itäisestä Helsingistä. Esimerkiksi Itäkeskuksen Lyypekinaukion laidalta saa isot toimisto- ja liiketilat edullisemmalla hinnalla kuin, mitä kiinteistövirasto aikoo periä tästä peruskoulusta remontin jälkeen.

Jotain on kyllä pahasti vialla, kun kaupunki – jonka ei pitäisi tavoitella voittoa – perii omilta koulutiloiltaan kalliimpia vuokria kuin kiinteistöbisnestä harjoittavat yhtiöt.

Siksi ehdotan seuraavaa pontta: hyväksyessään Porolahden koulun perusparannuksen hankesuunnitelman valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää mahdollisuudet kohtuullistaa peruskorjauksen jälkeistä vuokraa tilakeskuksen arvioimasta.

(Valtuusto hyväksyi ponnen äänin 43 – 2, tyhjää 38. )

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »