Koskelan sairaala-alueen asemakaava

– 14.12.2016 valtuustossa

Nyt käsiteltävässä Koskelan sairaala-alueen asemakaavassa on paljon hyvää, mutta valitettavasti tässä näkyy myös se, miten taloudelliset intressit ajavat kaavoituksessa monien muiden etujen yli.

Vanhalla sairaala-alueella on puisto, joka olisi tarjonnut palvelukeskukselle ja muistisairaiden ryhmäkodeille hienon ympäristön. Palvelukeskus on kuitenkin sijoitettu sairaala-alueen ulkopuolelle ja puistoa on supistettu alkuperäisiä tavoitteita enemmän. Toiveet kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista ovat jääneet muiden tavoitteiden jalkoihin. Autopaikkojen määrä olisi voinut olla pienempi tällaisella alueella, joka sijaitsee hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä. Puskutraktorit kaatoivat ideat vanhojen pesularakennusten ottamisesta kulttuuritiloiksi.

Erityisen positiivinen asia on muistisairaiden ryhmäkotien ja palvelujen sijoittaminen alueelle. Kaavoituksessa voitaisiin selvittää laajemminkin muistisairaille sopivien asuinalueiden kehittämistä. Ehdotan seuraavan ponnen:

Hyväksyessään asemakaavaehdotuksen valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää mille muille tuleville asemakaava-alueille voidaan sijoittaa muistisairaiden tarpeisiin erityisesti suunniteltua asumista, virkistystä ja palveluja.
(Ponsi hyväksyttiin äänin 59 – 1, tyhjää 21.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »