Koirasaarentien kaava syytä palauttaa

Tämä kaavaesitys on jatkoa Kruunuvuorenrannan ja Laajasalon tilkkutäkkikaavoitukselle, joka ei ole hyvän kaavoituskäytännön mukaista. Tämän esityksen tekee erityisen kyseenalaiseksi se, että kaava perustuu aivan olennaisesti Kruunuvuoren sillan liikenneyhteyksiin. Valtuusto ei ole kuitenkaan päättänyt rakentaa siltaa ja tälle todennäköisesti pitkälle yli 200 miljoonan euron siltahankkeelle on esitetty vaihtoehtoja. Viimeksi Helsingin Sataman johtokunta esitti selvitettäväksi myös vesiliikennevaihtoehtoa.

Kaavaehdotus on saanut osakseen poikkeuksellisen paljon kovaa kritiikkiä. laajasalo-Degerö Seura, Helsingin Luonnonsuojeluyhdistys, Laajasalon pienkiinteistöyhdistys, Pro Kruunuvuvuori –liike ja lukuisat asukkaat ovat esittäneet muistutuksia. Tähän liittyy monia kiistanalaisia asioita: yleiskaava-alueen rajauksen muuttaminen, hallinto-oikeuden valitusprosessit, valtakunnallisesti arvokkaimpiin kuuluvien kallioalueiden rikkominen, Kruunuvuorenrannan ylimitoitetut rakentamistavoitteet ja EU:n meludirektiivin sivuuttaminen kyseenalaisin perustein.

Esitän, että valtuusto palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi niin, että selvitetään vaihtoehtoiset suunnitelmat ja myös vaihtoehdot Kruunuvuorensiltahankkeelle.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »