Kiireettömien potilaskuljetusten ulkoistamisesta syytä luopua

– 14.12.2016

Valtuusto on linjannut hallintosäännön uudistamisen yhteydessä, että tukipalvelut yhdistetään ja keskitetään kunkin toimialueen yhteyteen. Nyt käsiteltävä ehdotus kiireettömien potilaskuljetusten siirtämisestä HUS-kuntayhtymälle ei vastaa tätä linjausta.

Valtuusto on myös edellyttänyt kustannustehokkaita palveluja. Tämä ehdotus lisää kustannuksia. Sama määrä potilaskuljetuksia tulee HUS-logistiikan palveluilla kalliimmaksi kuin kaupungin omana tuotantona.

Ero syntyy nimenomaan siitä, että HUS-logistiikan hankkimat ostopalvelut maksavat selvästi enemmän kuin sote-viraston ostamat ulkopuoliset kuljetukset. Ostopalvelujen osuus näissä kuljetuksissa on sote-virastossa noin 20 prosenttia, mutta HUS-logistiikassa noin 45 prosenttia.

Tietääkseni aiemmissakin tapauksissa, kun kaupungilta on siirretty tehtäviä HUS:lle, ovat kustannukset nousseet. Kaupunki maksaa tämän HUS:n laskuissa.

Nyt kun sote-uudistus on vielä auki ja kaupungin toimialoja järjestellään uuteen malliin, ei mielestäni ole syytä lähteä siirtämään yksittäisiä tukipalvelujen yksiköitä pois kaupungin omasta organisaatiosta.

Ehdotan, että valtuusto hylkää esityksen ja toimintaa jatketaan sote-toimialan yksikössä.

(Hylkäysesitystä ei kannatettu.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »