Kansliapäällikön valinta

Helsingin uudessa johtamisjärjestelmässä kansliapäällikölle on kasattu kohtuuttoman paljon valtaa. Hän johtaa keskushallintoa, toimii toimialajohtajien esimiehenä ja kaupunginhallituksen esittelijänä. Tällainen virkamiesvallan korostaminen johtamisjärjestelmässä oli virhe.

Toinen virhe on kaupunginhallituksen kansliapäällikölle päättämä palkka, 14 000 euroa kuukaudessa. Helsinki on iso kaupunki, mutta on kohtuutonta maksaa täällä virkamiehelle korkeampaa palkkaa kuin Suomen pääministerille. Jos kaupungin tehtävistä siirretään vielä sote-uudistuksella puolet maakuntahallinnolle, on seuraavalla valintakierroksella syytä alentaa Helsingin kansliapäällikön ja toimialajohtajien palkkatasoa.

Joka tapauksessa Helsingin keskushallinnon johtaminen ja vastaaminen asioiden valmistelusta kaupunginhallitukseen on vaativa tehtävä. Etenkin nyt kun koko hallintoa ollaan mylläämässä uusiksi. On tietysti hyvä, että tehtävään on useampia hyviä hakijoita, jotka täyttävät valinnalle asetetut kriteerit. Heistä on syytä valita pätevin ja ansioitunein, jolla on osaamista ja kokemusta johtamisesta ja kaupungin palvelujen kehittämisestä. Toivottavasti nyt tässä valinnassa ei tehdä kolmatta virhettä.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä kannattaa Ritva Viljasen valitsemista kansliapäälliköksi.

(Valtuustossa 28.9.2016)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »