Joukkoliikenteen lippujen hinnat valtuustoon

Tämä HKL:n johtosäännön muutos liittyy siis joukkoliikenteen järjestämisen siirtämiseen ylikunnallisen Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymän hoidettavaksi. Samalla kun HKL:n rooli on supistunut, on päätöksenteko muun muassa joukkoliikenteen lippujen hinnoista siirtynyt pois kaupunginvaltuustolta. Tämä on eräs esimerkki siitä, miten tilaaja-tuottaja-malli kaventaa demokratiaa.

Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymä valmistelee parhaillaan uutta lippujärjestelmää ja uusia hintoja. Esillä on malli, joka nostaa helsinkiläisten lippujen hintoja ja luo Helsingin sisälle erihintaiset tariffit. Itäisessä ja pohjoisessa Helsingissä asuvat joutuisivat maksamaan muita enemmän liikkuessaan Helsingin sisällä.

Vaikka päätösvalta asiassa on siirretty kuntayhtymälle, on valtuustolla periaatteessa edelleen mahdollisuus ohjata kaupungin edustajia kuntayhtymässä.

Ehdotan seuraavan ponnen: Vahvistaessaan HKL-liikelaitoksen johtosäännön valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus tuo Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymässä päätettäväksi tulevat esitykset joukkoliikenteen tariffeista ennakolta kaupunginvaltuuston tietoon.

(Valtuusto hylkäsi ponnen äänin 34 – 2 – 49)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »