Johtosäännöllä ei pidä keskittää valtaa pieneen piiriin


Tällä johtosääntöjen muutosehdotuksella aiotaan siirtää entistä enemmän päätösvaltaa kaupunginvaltuustolta hallitukselle, kaupunkisuunnittelulautakunnalle ja kiinteistölautakunnalle.

Kaupunginhallitus saa esityksen mukaan valtuudet päättää 10 miljoonaan euroon asti kaikista hankkeista, omaisuuden ostamisesta ja myymisestä. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi tänään listalla olevat Salmisaaren Technopoliksen noin 8 miljoonan liiketontit voitaisiin myydä ohi valtuuston. Kaupunginhallitukselle esitetään valtuudet päättää myös liikennehankkeista 10 miljoonaan euroon asti.

Näitä 10 miljoonaan yltäviä valtuuksia hankkeisiin ja kaupungin omaisuuden myymiseen voi verrata talousarvion noudattamisohjeisiin. Niissä edellytetään kaikkien olennaisten muutosten tuomista valtuuston päätettäväksi ja näitä muutoksia seurataan tuhansien eurojen tarkkuudella.

Mielestäni ei ole myöskään kyse mistään vähäisestä asiasta, kun kaupunkisuunnittelulautakunnalle esitetään oikeutta lisätä 10 prosentilla rakennusoikeutta ja yhdellä kerroksella kerroslukua siitä, mitä valtuusto on asemakaavassa päättänyt. Tämä heikentäisi asemakaavan ja valtuuston päätöksenteon merkitystä. Se, että jossain muissa kunnissa voidaan kaavoista päättää pienellä porukalla, ei ole mikään perustelu vahvistaa pienen piirin Hyvä veli –päätöksentekoa Helsingissä.

Ohjesääntöihin esitetään myös eräitä pienempiä ja osin teknisiä muutoksia, joita ei ole syytä vastustaa.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä esittää, että valtuusto hylkää:

–  kaupunginhallituksen johtosäännön 7 § ja 8 § esitetyt muutokset

–  kaupunkisuunnittelutoimen johtosääntöön esitetyt uudet kohdat 2 ja 4.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »