Jätkäsaarenlaiturin tonttia ei kannata myydä

Helsinki on viime vuosina myynyt hyvällä paikalla sijaitsevia tontteja ja toisaalta hankkinut raakamaata alueilta, joilla tonttimaan kunnostuksen, infrastruktuurin ja muiden palvelurakenteiden kustannukset ovat suuret.

Nyt esillä oleva Jätkäsaaren tontti on ilman muuta sellainen, jonka arvo tulee nousemaan. Vuokraamalla tällaisen tontin kaupunki saisi pitkällä aikavälillä suuremman tuoton kuin myymällä sen nykyisillä markkinoilla, ja ilmeisesti jopa ale-hintaan.

Tonttimaan myyntiä on perusteltu sillä, että näin saadaan budjetin kattamiseen tarvittavia tuloja. Tilinpäätökset osoittavat kuitenkin budjetissa arvioitua parempaa tulosta ja ylijäämää. Tällä vauhdilla myös tonttien myyntitavoitteet ylittyvät. Tässä ehdotuksessa Jätkäsaaren rantatontin myymisestä ei olekaan kyse muusta kuin siitä, että luodaan yksityisille sijoittajille lisää mahdollisuuksia rikastua vähentämällä kaupunkilaisten yhteistä varallisuutta.

Kannatan valtuutettu Lovénin esitystä, että valtuusto palauttaa asian uudelleen valmistelevaksi niin, että vuokrasopimukseen ei sisälly tontin osto-oikeutta.

– 30.3.2016.
Valtuusto hylkäsi palautusesityksen äänin 69 – 11, tyhjää 3.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »