Hitas-asuntojen hintasääntelyä ei pidä purkaa

Kari Peitsamo kaupunginvaltuustossa 3.6.2009:

Asuminen on Helsingissä kohtuuttoman kallista. Tälle asialla pitää tehdä jotain. HITAS-asuntojen vapauttaminen hintasääntelystä on kuitenkin väärä johtopäätös. Se vain vähentää kohtuuhintaisten asuntojen määrää, totesi Kari Peitsamo valtuuston käsitellessä Hitas-järjestelmää.

Asuminen on Helsingissä kohtuuttoman kallista. Tälle asialla pitää tehdä jotain. HITAS-asuntojen vapauttaminen hintasääntelystä on kuitenkin väärä johtopäätös. Se vain vähentää kohtuuhintaisten asuntojen määrää.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmässä ymmärrämme, että Hitas-asuntojen hintojen vaihteluun liittyy ongelmia. Niihin on tässä kaupunginhallituksen esityksessä ehdotettu eräitä korjauksia. Näillä esityksillä tasoitetaan hintaeroja ja otetaan huomioon muutostöiden kuluja. Tällaiset korjaukset järjestelmään voidaan tehdä ilman, että asunnot vapautetaan hintasääntelystä.

Hitas-järjestelmän tarkoituksena on turvata kohtuuhintaista asumismahdollisuutta tässä kaupungissa. Mielestämme tästä tavoitteesta ei pidä luopua. Kohtuuhintaisen asumisen pitäisi olla jokaiselle kuuluva perusoikeus, ei bisnestä.

Ehdotamme, että kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä Hitas-järjestelmän kehittämistä koskevan esityksen siten muutettuna, että kaupunginhallituksen esityksestä poistetaan kohdat 1 ja 2 sekä kohdan 3 ensimmäinen kappale.

 

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »