Hitas-asuntojen hintasääntelyä ei pidä purkaa

Kari Peitsamo kaupunginvaltuustossa 3.6.2009:

Asuminen on Helsingissä kohtuuttoman kallista. Tälle asialla pitää tehdä jotain. HITAS-asuntojen vapauttaminen hintasääntelystä on kuitenkin väärä johtopäätös. Se vain vähentää kohtuuhintaisten asuntojen määrää, totesi Kari Peitsamo valtuuston käsitellessä Hitas-järjestelmää.

Asuminen on Helsingissä kohtuuttoman kallista. Tälle asialla pitää tehdä jotain. HITAS-asuntojen vapauttaminen hintasääntelystä on kuitenkin väärä johtopäätös. Se vain vähentää kohtuuhintaisten asuntojen määrää.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmässä ymmärrämme, että Hitas-asuntojen hintojen vaihteluun liittyy ongelmia. Niihin on tässä kaupunginhallituksen esityksessä ehdotettu eräitä korjauksia. Näillä esityksillä tasoitetaan hintaeroja ja otetaan huomioon muutostöiden kuluja. Tällaiset korjaukset järjestelmään voidaan tehdä ilman, että asunnot vapautetaan hintasääntelystä.

Hitas-järjestelmän tarkoituksena on turvata kohtuuhintaista asumismahdollisuutta tässä kaupungissa. Mielestämme tästä tavoitteesta ei pidä luopua. Kohtuuhintaisen asumisen pitäisi olla jokaiselle kuuluva perusoikeus, ei bisnestä.

Ehdotamme, että kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä Hitas-järjestelmän kehittämistä koskevan esityksen siten muutettuna, että kaupunginhallituksen esityksestä poistetaan kohdat 1 ja 2 sekä kohdan 3 ensimmäinen kappale.

 

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »