Helsinki-listat saivat lisää paikkoja

SKP:n ja Helsinki-listojen vaalimenestys näkyy maanantaina julkistetussa valtuustoryhmien sopimuksessa luottamuspaikkojen jaosta. SKP ja Helsinki-listat sai lähes kaksi kertaa nykyistä enemmän paikkoja lautakuntiin ja johtokuntiin.

Kokoomuksen ja vihreiden jyrä vei paikkoja etenkin SDP:ltä. Myös Vasemmistoliitto ja pienet porvarilliset ryhmät Perussuomalaisia lukuun ottamatta menettivät jaossa.

Kokoomus otti kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden lisäksi muun muassa uuden konsernijaoston ja kuuden lautakunnan puheenjohtajuudet. Vihreille tuli valtuuston ja viiden lautakunnan puheenjohtajuus. Maahanmuuttajavastaisuudella ratsastaneet Perussuomalaiset saivat edustuksen kaupunginhallitukseen.

 

Useita tärkeitä paikkoja

 

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä saa paikat ympäristölautakuntaan, liikuntalautakuntaan, Sataman liikelaitoksen johtokuntaan, työväenopiston johtokuntaan, UMO-säätiön hallitukseen, poliisin neuvottelukuntaan, rintamaveteraaniasioiden neuvottelukuntaan ja Tekniikan museon säätiön valtuuskuntaan. Keskusvaalilautakuntaan se saa varajäsenen.

Lisäksi ryhmälle on tulossa yhden kiinteistöyhtiön hallituspaikka ja sen esityksestä valitaan suhteellisen osuuden mukainen määrä käräjäoikeuden lautamiehiä.

Uusi valtuusto päättää luottamushenkilöistä 14.tammikuuta. Helsinki-listat järjestää lauantaina 24.tammikuuta tapaamisen, jossa linjataan toimintaa niin luottamustehtävissä kuin asuinalueilla, kansalaisliikkeissä ja tiedottamisessa.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »