Helsingin ympäristöraportista: HelEn, melu ja Gardenia

On harmi, että tähän valtuuston kokoukseen on kasattu niin paljon asioita, että kaikkea ei ehditä käsitellä kunnolla. Haluan kuitenkin nostaa ”kolme pointtia” tästä ympäristöraportista.

Raportin avainlukuihin on nostettu kasvihuonepäästöjen vähentyminen 23 prosentilla vuoden 1990 tasosta. Tämä on tietysti oikea suunta, mutta valitettavasti kyse on osin vain ”viherpesusta”. HelEn myy tuottamansa sähkön pohjoismaiseen sähköpörssiin ja ostaa sieltä kuluttajille myymänsä sähkön. Kun sähköpörssissä tapahtuu päästöjen vähenemistä, kirjataan se ympäristöraportissa ”kulutusperusteisten päästöjen vähenemiseksi”, vaikka ilmastotavoitteet eivät ole toteutuneet HelEnin omassa tuotannossa.

Tähän saadaan toivottavasti muutos nyt kun myös HelEnissä on alettu hakea uusiutuvan energian mahdollisuuksia yhtiön omassakin tuotannossa.

Toinen avainluku tässä raportissa kertoo, että lähes 40 prosenttia helsinkiläisistä altistuu edelleen liikenteen aiheuttamalle melulle. Jälleen kerran todetaan, että asialle pitäisi tehdä jotain. Mutta tässäkin valtuuston kokouksessa jatketaan taas asuntorakentamisen kaavoittamista melualueelle.

Lopuksi ympäristökasvatuksesta, joka tämänkin raportin mukaan kiinnostaa yhä useampia helsinkiläisiä. Samaan aikaan kaupunginhallitus valmistelee kuitenkin Gardenian kasvipuutarhan ja siellä tapahtuneen ympäristökasvatuksen lopettamista. Perusteluksi esitetään se, että Gardenia ei ole taloudellisesti kannattava. Perustelu on nurinkurinen, kun kaupunki on itse aiheuttanut taloudelliset ongelmat nostamalla vuokria, lopettamalla opetusviraston luontokouluja ja asettamalla vuokrille tuottotavoitteet, vaikka kyse on yleishyödyllisestä ei-kaupallisesta toiminnasta.

Ennen muuta on syytä kysyä, mistä alkaen ympäristökasvatusta on alettu mitata kaupallisen tuoton mittareilla? Aiotaanko seuraavaksi yhtiöittää puistot ja Vanhankaupunginlahden lintutornit ja vaatia niiltä tuottoja?

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö uudessa yleiskaavassa kaavaillun Keskuspuistoon rakentamisen?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 6:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.06.04.2017 0:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 20:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 18:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 18:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2019 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »