Helsingin johto pelkää vastata oikaisuvaatimukseen terveyspalvelujen maksuista

Suomen kommunistisen puolueen ja asukaslistan kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen pitää törkeänä sitä, jos kaupunginhallitus päättää tänään 11.8. jättää tutkimatta Hakasen kesäkuussa esittämän oikaisuvaatimuksen, joka koski terveyspalvelujen maksujen korottamista ilman, että asiasta on päätetty missään kaupungin elimissä.

— Tällaisella tempulla kaupungin johto ei voi väistää vastuutaan lain rikkomisesta. Jos kaupunginhallitus ei ota oikaisuvaatimusta käsittelyyn, vien asian eduskunnan oikeusasiamiehen tutkittavaksi, Hakanen kertoo.

— On turha kuvitella, että kaupunginhallituksessa asiasta päättäneet kokoomus, vihreät, keskusta ja RKP voisivat vetäytyä myöskään maksujen korottamista koskevasta poliittisesta vastustaan muka sillä, että maksut nousevat jotenkin automaattisesti kenenkään siitä päättämättä.

Yrjö Hakanen vaati oikaisuvaatimuksessaan kaupunginhallitusta kumoamaan päätöksen, jonka mukaan maksujen korotuksia ei tarvitse käsitellä missään, koska vuoden 2000 alussa on tehty yleinen valtuutus periä lain sallimien enimmäismäärien mukaisia maksuja.

 Hakanen pitää Helsingin muista kunnista poikkeavaa korotusmenettelyä kuntalain ja johtosääntöjen vastaisena, koska asiakasmaksuja koskeva laki on muuttunut neljään kertaan vuoden 2000 alun jälkeen ja nyt otetaan käyttöön uudenlaiset maksut, jotka on sidottu indeksiin ja joita valtioneuvosto voi joka toinen vuosi nostaa. Lisäksi uusi laki määrittelee vain maksujen enimmäismäärät ja lain perusteluissakin on todettu tarve harkita kunnissa sitä, minkä tasoisina maksuja peritään.

 Oikaisuvaatimus löytyy kokonaisuudessaan nettisivuilta  http://www.yrjohakanen.fi/47/49/300608a/ 

 

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »