Helsingin asuntopolitiikkaan tarvitaan iso remontti


Iso remontti asuntopolitiikkaan

SKP:n ja Helsinki-listojen mielestä Helsingin asuntopolitiikkaan tarvitaan iso remontti. Seuraavaa maankäytön ja asumisen ohjelmaa tehtäessä pitää lisätä huomattavasti vuokra-asuntotuotannon osuutta. Erityisesti kaupungin omaa aravuokra-asuntotuotantoa on lisättävä kun ns. yleishyödylliset rakennuttajat ovat vetäytymässä vuokra-asuntomarkkinoilta. Tarvitaan kaupungin oma rakennusliike.

Valtuustossa Yrjö Hakanen myös tiukkasi apulaiskaupunginjohtaja Rädyltä, onko nykyinen toimintamalli todellakin hyvä, kun se on niin hajanainen että yli vuoden kestäneen selvittelyn jälkeenkään ei ole selvinnyt kenellä on vastuu palveluketjussa, kun ylivelkaisia asunnottomia lapsiperheitä asutetaan tilapäisasuntoihin kiskurivuokrilla.

Tilaa julkisille palveluille

Herttoniemeen nyt esitetty asemakaava hautaa monitoimitalon, vaikka esittelytekstistä voi saada kuvan ikään kuin tämä kaavaesitys lisäisi julkisia palveluja. Samalla tämän kaavaesityksen kohdalla näkyy taas kerran se, miten hankalaa on kun palveluverkkojen kehittämistä ei käsitellä valtuustossa kokonaisuutena.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »