Haaste valtuustoryhmille Helsinki-lisästä

Kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen, SKP & asukaslista

su 19.10.08

Haaste valtuustoryhmille Helsinki-lisästä

SKP:n ja asukaslistan valtuustoryhmä tukee Helsingin kaupungin kaikkia henkilöstöryhmiä edustavan järjestöneuvottelukunnan esitystä erillisen 20 miljoonan euron määrärahan varaamisesta kaupungin talousarvioon työntekijöiden palkkojen korottamiseksi. Olemme jättäneet jo keväällä edellisten vuosien tapaan talousarvioaloitteen, jossa esitän 35 miljoonan euron lisäämistä ensi vuodesta alkaen talousarvioon palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaamiseksi ns. Helsinki-lisällä.

SKP:n ja asukaslistan ryhmä haastaa myös muut valtuustoryhmät vastaamaan julkisesti Järjestöneuvottelukunnan esitykseen palkkojen korottamisesta ensi vuoden budjetissa.

Kaupungin työntekijöiden palkkataso on jäänyt jälkeen asumisen ja muiden elinkustannusten noususta, joka on pääkaupungissa muuta maata nopeampaa. Palkat ovat jääneet jälkeen myös yksityisen puolesta ja monissa tapauksissa myös naapurikuntien palkkojen kehityksestä. Tästä syystä kaupungin on vaikea saada moniin tehtäviin työtekijöitä.

Palkkauksen jälkeenjääneisyyden korjaamisen tarvetta korostaa se, että kilpailu osaavasta työvoimasta tulee kiristymään kun suuret ikäluokat jäävät lähivuosina eläkkeelle. Tämä voi johtaa julkisten palvelujen rapautumiseen, ellei kaupungin työntekijöiden palkkatasoa nosteta.

Palkkojen korottaminen on myös tasa-arvokysymys. Suurin osa kaupungin työntekijöistä on naisia. Kaupungin tasa-arvotavoitteet jäävät palkkauksen osalta tyhjän päälle, ellei niiden toteuttamiseksi osoiteta myös lisää rahaa palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaamiseen.

Rahasta kaupungin työntekijöiden palkkojen nostaminen ei ole kiinni. Kaupunki liikelaitoksineen teki esimerkiksi viime vuonna voittoa 363 miljoonaa euroa (tulos ennen ylimääräisiä varauksia ja rahastointeja). Jopa varsinaisesta palvelutoiminnasta ilman liikelaitoksia kertyi ylijäämää. Työntekijöiden on jo korkea aika saada kunnollinen korvaus tekemästään työstä. henkilöstön saatavuus ja toimeentulo on myös palveluja tarvitsevien asukkaiden etu.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »