Haaganpuron kunnostus ja ennallistaminen

Kannatan valtuutettu Wallgrenin esitystä asian palauttamisesta niin, että Haaganpuron kunnostamiseen ja ennallistamiseen ryhdytään mahdollisimman nopeasti.

Viime aikojen öljyvahingot korostavat tarvetta tarkastella Haaganpuroa kokonaisuutena, johon kuuluu myös sen yläjuoksulla Maunulanpuro. Haasteena on puhdistaa ja ennallistaa sekä Haaganpuro että Maunulanpuro. Se on paljolti käsityötä, johon tarvitaan riittävät resurssit.

Maunulanpuron öljyvahinko nosti esille ongelmia kaupungin pelastuslaitoksen varautumisessa pienvesien öljyntorjuntaan. Öljy pääsi leviämään vuorokauden verran ja öjyntorjunnasta vastaava viranomainen ei aluksi noteerannut sitä, että kyse oli taimenpurosta jota yli kymmenen vuotta ennallistaneilla vapaaehtoisilla oli paljon tietoa ja halua auttaa. Päinvastoin julkisuuteen annettiin alussa lausuntoja, joita pelastuslaitoksen johto joutui sitten pyytämään anteeksi.

Kokemuksista on otettu oppia. Pelastuslautakunnan esityksessä Helsingin öljyntorjuntasuunnitelman päivittämisestä on nyt uusi kohta: selvitetään vapaaehtoista pelastustoimintaa organisoivan VAPEPAn kautta organisoitavia torjuntajoukkoja, joita löytyy esimerkiksi WWF:ltä ja vapaapalokunnista.

Maanantaina järjestivät Haaganpuroa kunnostaneet vapaaehtoiset ja ja Keskuspuistoryhmä Maunula-talolla maanantaina hyvän seminaari pienvesien öljyntorjunnasta. Mukana olivat niin viranomaistahot, järjestöt, tutkijat kuin vapaaehtoistyötä tekevät. Siellä tehtiin aloite Haaga-Maunulanpuron ottamisesta pilottialueeksi viranomaisten ja vapaaehtoisten yhteistyömallin kehittämisessä Helsingin pienvesien öljyntorjunnassa. Puhuttiin myös purotalkkareista ja Haaganpuron kaltaisten alueiden merkityksestä ihmisten hyvinvoinnille. Toivon että pelastuslautakunta ja pelastuslaitos vastaavat positiivisesti tällaisiin yhteistyötarjouksiin.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »