Kaikilla on oikeus sivistykseen ja omaan kulttuuriin!

Kulttuuri ja sivistys ovat olennainen osa helsinkiläisten hyvinvointia. Suuret puolueet haluavat määrätietoisesti yksityistää kulttuuripalveluita. Jo riittää herrojen elitismi!

Helsinki kansainvälistyy ja erilaisten kulttuurien määrä kaupungissa lisääntyy. Vaatimus erilaisten kulttuurien ja vähemmistöjen tuntemiseen ja ymmärtämiseen luonnollisesti lisääntyy. Kouluissa luokkakokojen kasvu, opettajien ja muun kouluhenkilökunnan riittämättömyys näkyvät nuorten pahoinvointina ja mielenterveysongelmina. Välinpitämättömyys vähemmistöistä ja ajatus kulttuurista yhteisön ulkopuolelta ostettavana irrallisena toimintana johtaa rasismin voimistumiseen ja syrjäytymiseen. Näin ei voi jatkua!

Kulttuurilistan mielestä sivistys ja kulttuuri tulee nähdä kuntasektorin kaikkia osa-alueita voimistavana ja lävistävänä tekijänä. Taide, kulttuuri ja sivistys kuuluu kaikille. Nyt tämä ei toteudu muualla kuin Juhlaviikkojen sloganissa.

 

Kulttuuri ei saa olla vain yläkerran bileitä, hienostelua tai elitismiä. Uusi kaupunkikulttuuri rakennetaan jokaisen kaupunkilaisen voimavaroista, osaamisesta ja elämäntavasta. Vastustamme kulttuurin kaupallistamista ulkoapäin tapahtuvaksi kauppatavaraksi.

Helsingissä pitää vahvistaa myös mahdollisuutta toimia kulttuurisektorin ammatinharjoittajana. Yhteisöllisyys, monikulttuurisuus ja vähemmistöjen omaehtoiset toiminnat pitää tunnustaa myös talousarvioissa eikä vain juhlapuheissa.

Kulttuurilistalla on reilu joukko voimahahmoja. Jokaisen listalla olevan henkilön teot puhuvat puolestaan. Meillä on vain voitettavaa ja kaikkien helsinkiläisten kulttuuripääkaupunki puolustettavana.

Äänestä uusi kulttuuri Helsinkiin!


Kulttuurilistan ehdokkaat kunnallisvaaleissa

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »