Eräiden vuoden 2015 talousarvion määrärahojen ylittäminen

Vuosittain toistuva ylitysvaltuuksien hakeminen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä työllisyyden hoidon määrärahoihin kertoo tahallisesta alibudjetoimisesta. Lain mukaan talousarvioon pitää kirjata tiedossa olevat menot ja tulot. Helsingissä budjetin eräät määrärahat on kuitenkin mitoitettu tietoisesti tarvetta pienemmiksi.

Jo viime vuoden budjetista päätettäessä tuotiin täällä valtuustossakin esille se, että sosiaali- ja terveyspalveluihin, toimeentulotukeen, työllisyyden hoitoon ja sairaanhoitopiirille esitetyt määrärahat eivät riitä.

Toki yllätyksiäkin vuoden mittaan tulee, kuten turvapaikanhakijoiden suuri määrä. Mutta ne eivät selitä tätä yli 88 miljoonan euron ylitystä kuin muutaman miljoonan osalta.

Sosiaali- ja terveystoimen määrärahojen jatkuva alibudjetoiminen on poliittinen valinta. Kokoomus on avoimesti kertonut tavoittelevansa yksityisten palvelumarkkinoiden laajentamista, ja sitä kaupungin palvelujen äärimmilleen kiristetty menokuri palvelee. Onko tämä myös vihreiden, sosialidemokraattien ja perussuomalaisten tarkoitus?

 

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »