Ehdotan Antti Holopaista apulaiskaupunginjohtajan sijaiseksi

Kokoomuslaisen kaveripiirin sulle-mulle –peli ja kolmen suurimman valtuustoryhmän lehmänkaupat tekivät sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajan sijaisen valinnasta häpeällisen näytelmän. SKP ja Helsinki-listat kannatti avointa hakua ja esitti vastaehdokkaan kokoomuksen ehdokkaalle.

Kokoomuslaisen kaveripiirin sulle-mulle –peli ja kolmen suurimman valtuustoryhmän lehmänkaupat ovat tehneet tästä sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajan sijaisen valinnasta häpeällisen näytelmän.

Ensin valtuustossa ajettiin pienen piirin sopimuksella läpi Lasse Männistö, vaikka hänellä ei ollut tehtävän edellyttämää koulutusta ja kokemusta. Kun Männistön ja Rädyn paikkojen vaihtaminen ei sujunutkaan eduskunnassa, esittää kokoomus nyt Rädyn sijaiseksi Pia Sutista.

Vaikka Sutinen on Männistöön verrattuna pätevämpi, liittyy tähänkin esitykseen kyseenalaisia piirteitä. Sutinen valittiin sosiaaliviraston osastopäälliköksi muutama vuosi sitten äänestyksen jälkeen, koska hänellä ei ollut tehtävään edellytettyä koulutusta ja kokemusta. Nyt tätä kiistanalaisella tavalla hankittua asemaa käytetään perusteluna pätevyydestä apulaiskaupunginjohtajan tehtävään. Sosiaali- ja terveysviraston sisältäkin olisi löytynyt asiaosaamiseltaan pätevämpiä henkilöitä, mutta tehtävää ei haluttu laittaa edes nopeasti toteutettavissa olevaan sisäiseen hakuun.

Kokoomuksen puheenjohtajan mukaan Männistö veti paperit pois, koska ”asiat ovat sitä miltä näyttävät”.  No miltä ne nyt sitten näyttävät?

Pia Sutinen on Laura Rädyn entinen vaalipäällikkö, kokoomus ajoi hänet nykyiseen tehtävään ilman sen edellyttämää pätevyyttä, tämä uusikin ehdotus on valmisteltu pienessä piirissä ilman julkista hakua ja se liittyy poliittisiin lehmänkauppoihin muista apulaiskaupunginjohtajapaikoista. Sutinen itse on kunnostautunut nykyisessä tehtävässään henkilönä, jolle menojen karsiminen on ollut tärkeämpää kuin huolenpito palvelujen saatavuudesta ja laadusta.

Asiaan liittyy myös juridisesti tärkeitä ongelmia. Kokoomus on perustellut eräiden Sutista pätevämpien sote-viraston päälliköiden sivuuttamista valinnassa sillä, että muut eivät jaa kokoomuksen arvomaailmaa. Jos Helsingissä olisi käytössä pormestarimalli, tämä olisi jotenkin hyväksyttävä perustelu. Mutta Helsingissä ei ole pormestarimalli. Teemme viranhaltijavalintaa, jossa laki kieltää poliittisin perustein tapahtuvan syrjinnän ja myös suosimisen.

Jos tehtävää ei laiteta avoimeen hakuun, ehdotan, että valtuusto valitsee sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajan sijaiseksi lääketieteen lisensiaatti Antti Holopaisen. Hän on toiminut muun muassa Järvenpään sosiaalisairaalan ylilääkärinä, Helsingissä A-poliklinikan johtajana ja ylilääkärinä, Pohjois-Karjalan kuntoutumisklinikan johtajana ja Helsingin sote-viraston Tervalammen kartanon lääkärinä. Kuten päätöksentekojärjestelmään kirjatuista tarkemmista tiedoista ilmenee, hänellä on kokemusta myös kunnallishallinnosta.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »