Borgströminmäen asemakaava

Kun aloitimme tämän valtuustokauden, kirjasimme strategiaohjelman ykköstavoitteeksi asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien lisäämisen ja parantamisen. Tämä esitys Kruunuvuorenrannan Borgströminmäen asemakaavaksi on asia, jossa taas kerran mitataan demokratiatavoitteidemme käytännön merkitystä.

Asukkaat vastustavat tätä asemakaavaesitystä poikkeuksellisen laajasti. Muun muassa Laajasalo-Degerö Seura, Pro Kruunuvuori –liike, Laajasalon Pienkiinteistöyhdistys, Läntisen Laajasalon Aluetoimikunta, Helsingin Luonnonsuojeluyhdistys, useat asunto-osakeyhtiöt ja muut helsinkiläiset vastustavat tätä. 

Kaavaesitys rikkoo muun muassa maakuntakaavassa valtakunnallisesti arvokkaaksi todettuja kallioalueita ja heikentää alueen virkistyskäyttöä.

Meille jaetun esityksen perustelujen mukaan asemakaava on valmisteltu yhteistyössä rakennusliikkeiden kanssa. Niiden intressi on tietysti saada alueelle mahdollisimman paljon rakennuspinta-alaa ja myytävää. Asukkaiden mielipiteet ja ympäristöarvot ovat jääneet tämän rakennusfirmojen voitontavoittelun jalkoihin. Tämä on sitäkin kyseenalaisempaa, kun Kruunuvuorenrannan rakentaminen on mitoitettu muutenkin ylitehokkaasti.

Esitän, että valtuusto palauttaa asemakaavan uudelleen valmisteltavaksi niin, että rakentamiseen kaavoitettavaa aluetta supistetaan.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »