Borgströminmäen asemakaava

Kun aloitimme tämän valtuustokauden, kirjasimme strategiaohjelman ykköstavoitteeksi asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien lisäämisen ja parantamisen. Tämä esitys Kruunuvuorenrannan Borgströminmäen asemakaavaksi on asia, jossa taas kerran mitataan demokratiatavoitteidemme käytännön merkitystä.

Asukkaat vastustavat tätä asemakaavaesitystä poikkeuksellisen laajasti. Muun muassa Laajasalo-Degerö Seura, Pro Kruunuvuori –liike, Laajasalon Pienkiinteistöyhdistys, Läntisen Laajasalon Aluetoimikunta, Helsingin Luonnonsuojeluyhdistys, useat asunto-osakeyhtiöt ja muut helsinkiläiset vastustavat tätä. 

Kaavaesitys rikkoo muun muassa maakuntakaavassa valtakunnallisesti arvokkaaksi todettuja kallioalueita ja heikentää alueen virkistyskäyttöä.

Meille jaetun esityksen perustelujen mukaan asemakaava on valmisteltu yhteistyössä rakennusliikkeiden kanssa. Niiden intressi on tietysti saada alueelle mahdollisimman paljon rakennuspinta-alaa ja myytävää. Asukkaiden mielipiteet ja ympäristöarvot ovat jääneet tämän rakennusfirmojen voitontavoittelun jalkoihin. Tämä on sitäkin kyseenalaisempaa, kun Kruunuvuorenrannan rakentaminen on mitoitettu muutenkin ylitehokkaasti.

Esitän, että valtuusto palauttaa asemakaavan uudelleen valmisteltavaksi niin, että rakentamiseen kaavoitettavaa aluetta supistetaan.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »