Apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkoselle

Käännyn puoleenne Helsingin kaupungin sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen päättämän 71 900 euron kalustohankinnan perumiseksi.

Sosiaalijohtajan päättämä tuhlaileva kalustehankinta on ristiriidassa sosiaalivirastolle asetettujen tavoitteiden, kaupungille määriteltyjen arvojen ja eettisten periaatteiden sekä hankintalain ja kaupunginvaltuuston hyväksymän hankintasäännön kanssa.

Lähes 72 000 hankinnan tekeminen ilman kilpailuttamista rikkoo hankintalaissa ja hankintasäännössä määriteltyjä kynnysarvoja, joiden mukaan hankinnat on kilpailutettava 15 000 eurosta alkaen. Tätä sääntöä ei voi kiertää väitteillä siitä, että mistään muualta ei löydy sopivia toimistokalusteita. Tällaisten perusteiden esittäminen heikentää kaupungin mainetta, vie uskottavuutta kyseisen virkamiehen toiminnalta ja herättää epäilyjä toiminnan rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta kohtaan.

Kaupungin organisaatiolle määriteltyjen eettisten periaatteiden mukaan kaupungin toiminnassa ei saa sallia minkäänlaisia väärinkäytöksiä. Sosiaalijohtajan esimiehenä katson, että teidän tulee ryhtyä pikaisiin toimiin kyseisen kalustohankinnan perumiseksi.

Sosiaaliviraston muutenkin riittämättömien rahojen tuhlaaminen on erityisen tuomittavaa tilanteessa, jossa samaan aikaan edellytetään viraston menojen karsimista, koska budjetti uhkaa muuten ylittyä yli 30 miljoonalla mm. toimeentulotuen ja lastensuojelun ennakoitua suurempien menojen takia.

Helsingissä 23.4.2009
Yrjö Hakanen
kaupunginvaltuutettu

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »