Apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkoselle

Käännyn puoleenne Helsingin kaupungin sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen päättämän 71 900 euron kalustohankinnan perumiseksi.

Sosiaalijohtajan päättämä tuhlaileva kalustehankinta on ristiriidassa sosiaalivirastolle asetettujen tavoitteiden, kaupungille määriteltyjen arvojen ja eettisten periaatteiden sekä hankintalain ja kaupunginvaltuuston hyväksymän hankintasäännön kanssa.

Lähes 72 000 hankinnan tekeminen ilman kilpailuttamista rikkoo hankintalaissa ja hankintasäännössä määriteltyjä kynnysarvoja, joiden mukaan hankinnat on kilpailutettava 15 000 eurosta alkaen. Tätä sääntöä ei voi kiertää väitteillä siitä, että mistään muualta ei löydy sopivia toimistokalusteita. Tällaisten perusteiden esittäminen heikentää kaupungin mainetta, vie uskottavuutta kyseisen virkamiehen toiminnalta ja herättää epäilyjä toiminnan rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta kohtaan.

Kaupungin organisaatiolle määriteltyjen eettisten periaatteiden mukaan kaupungin toiminnassa ei saa sallia minkäänlaisia väärinkäytöksiä. Sosiaalijohtajan esimiehenä katson, että teidän tulee ryhtyä pikaisiin toimiin kyseisen kalustohankinnan perumiseksi.

Sosiaaliviraston muutenkin riittämättömien rahojen tuhlaaminen on erityisen tuomittavaa tilanteessa, jossa samaan aikaan edellytetään viraston menojen karsimista, koska budjetti uhkaa muuten ylittyä yli 30 miljoonalla mm. toimeentulotuen ja lastensuojelun ennakoitua suurempien menojen takia.

Helsingissä 23.4.2009
Yrjö Hakanen
kaupunginvaltuutettu

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »