Aloite Viikin Gardenian toiminnan jatkamiseksi

Kulttuuripääkaupunki 2000 –hankkeena perustetun Gardenia-Helsingin tulevaisuus on uhattuna. Gardenia-Helsinki on kaupungin (90%) ja yliopiston (10 %) omistama yhtiö, joka tuottaa yhteistyössä Helsingin kaupungin virastojen ja yliopiston kanssa luonto- ja viheralan palveluja. Näitä ovat muun muassa luontokoulut lapsille, opastetut puutarhakierrokset, luontoretket, kursit ja puutarhaneuvonta. Gardenia on myös oiva kokous- ja juhlapaikka. 

Gardenian toiminnan jatkamiselle ja kehittämiselle on monia tarpeita. Tilakeskuksen perimät korkeat vuokrat ja opetustoimen luontokoulupalvelujen tilausten loppuminen ovat kuitenkin johtaneet Gardenia-Helsinki Oy:n taloudellisiin vaikeuksiin, vaikka kaupunki on antanut myös avustuksia toiminnalle. Kuvaavaa on, että Tilakeskus on tarjonnut Gardeniaa yrittäjille selvästi halvemmalla kuin vuokra, jota se perii nyt Gardenialta, mutta tuloksetta. Nykyistä vuokratasoa ei voi perustella markkinahinnoilla. Toisaalta vuokrataso perustuu suurempiin tuottotavoitteisiin kuin eräissä muissa kaupungin yleishyödyllisissä tiloissa (esimerkiksi kaupunginmuseo).

Esitämme, että kiinteistöviraston tilakeskuksen Gardenia-Helsingiltä perimän vuokran määräytymisperusteet muutetaan niin, että 20 vuodelle laskettu investoinnin poistoaika pidennetään 30 vuoteen, poistot lasketaan nykyistä alhaisemmasta arvosta ja pääomavuokra lasketaan rakennuskustannuksista nollakorolla.  Samalla esitämme, että Gardenian käyttöä kehitetään muun muassa ympäristökasvatuksessa, luontokoulutoiminnassa ja Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueen opastuskeskuksena.

(Aloitteen allekirjoitti 16 valtuutettua eri ryhmistä.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »