Aloite rauniopuistosta

Käpylässä sijaitseva suojelupäätöksen omaava Vuoritalo paloi korjauskelvottomaksi vuoden 2012 lopulla. Pahoin palanut kiinteistö purettiin niin, että siitä jäi jäljellä vain yhden kerroksen korkuiset rauniot. Kiinteistöä on yritetty aiemmin myydä korjattavaksi asuinkäyttöön. Halukkaita ostajia ei ilmaantunut ennen tulipalojakaan.

Vuoritalo on aikoinaan rakennettu letkutorniksi osana palokunnan toimintaa. Sittemmin talo on toiminut seurakunnan, eri järjestöjen, mm. punk-yhdistyksen ja eri tapahtumien näyttämönä. Ympäristöön oli tarkoitus rakentaa myös tanssilava ja muita asukkaita palvelevia kohteita, mutta rakentaminen jäi kesken.

Vuoritalon rauniot ympäristöineen on mielestämme erinomainen paikka toteuttaa kaikkia helsinkiläisiä palveleva ulkoilupuisto ”vanhoine, lähes keskiaikaisine” raunioineen. Alueen järjestöt ovat valmiita ja halukkaita tulemaan mukaan suunnittelutyöhön ja suunnittelemaan alueelle oman kiehtovan historiansa. Alueelle on mahdollista ja toivottavaa sijoittaa muutamia kiinteitä pöytiä ja penkkejä sekä sään ja ilkivallan kestäviä patsaita, kuten vastikään edesmenneen Aimo Talevan kiviveistoksia.

ALOITE

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että kaupunginhallitus kartoittaa mahdollisuudet käynnistää suunnitelmat alueen muokkaamiseksi asukkaiden käyttöön tulevaksi Rauniopuistoksi, jonne olemassa olevien raunioiden lisäksi rakennetaan muita, mm. makasiinien purkutiilistä koostuvia raunioita ja jonne sijoitetaan ulkokalusteita, laillisia graffitiseiniä sekä kestäviä taideteoksia.

Heikki Takkinen ym

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »