Aloite nimien saamiseksi esille Santahaminan punaisten hautapaikan yhteyteen

Vuoden 1918 sodassa tappion kärsineitä punaisia ja heidän tukijoitaan koottiin vankileireille useilla eri paikkakunnilla. Helsingissä vankileirejä oli Suomenlinnassa, Santahaminassa, Isosaaressa ja Katajanokalla. Helsingin punavankileireillä kuoli noin 1 500 punaista nälkään, sairauksiin ja teloituksiin. Heistä suurin osa on haudattu Santahaminaan.

Helsingin kaupunginvaltuustossa tehdyn aloitteen (Aloite 11.5.2005 Santahaminan joukkohaudan historiasta ja muistopaikasta) johdosta on käynnistynyt selvitys punavankileireillä ja muissa sotasurmissa menehtyneistä ja heidän hautapaikoistaan. Tämä selvitys on valmistumassa ja tullaan julkaisemaan ensi vuonna. Tutkimushanke tuo varmennettua tietoa punavankileireillä kuolleiden nimistä ja Santahaminaa haudatuista.

Me allekirjoittaneet esitämme, että Helsingin kaupunki ryhtyy toimiin, joilla Santahaminan hautapaikan yhteyteen tai muulla tavoin saadaan esille sinne haudattujen varmistetut nimet sekä muuta tietoa punavankileirien historiasta. Samalla voidaan selvittää myös mahdollisuudet esitellä punavankileirien historiaa tapahtumapaikoilla.  Tämä ei edellytä uusia muistomerkkejä vaan voidaan toteuttaa muilla tavoilla esimerkiksi uusia informaatio- ja julkaisuteknologioita soveltaen.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »