Aloite kotona asuvien vanhusten paloturvallisuudesta

Yhä useammat vanhukset asuvat pitkään ja huonokuntoisinakin kotona. Tähän liittyy monia haasteita, joista eräs on paloturvallisuus. Vanhusten palveluasuntojen ja laitoshoidon tilojen paloturvallisuuteen on viime vuosina panostettu. Myös kotona asuville vanhuksille tulee järjestää mahdollisimman turvalliset olot.

Viime vuosina on tapahtunut huolestuttavan monia vanhusten palokuolemia ja onnettomuuksia, joissa on ilmennyt vakavia puutteita paloturvallisuudessa. Usein tilanne on se, että asuntoon on alun perin hankittu palovaroitin, mutta sen huoltoa, pattereiden tai akun vaihtoa ei ole järjestetty. Etenkin vanhemmista keittiön liesistä puuttuu ylikuumenemissuoja tai muu paloturvallisuutta lisäävä tekniikka. Poistumisreittien ohjeistus ja järjestelyt voivat olla puutteellisia.

Esitämme, että kaupunginhallitus ryhtyy toimiin ikääntyvän väestön kodin paloturvallisuuden parantamiseksi, esimerkiksi selvittämällä palvelutarpeen arvion yhteydessä myös paloturvallisuuteen liittyvät tarpeet ja järjestämällä etenkin huonokuntoisille vanhuksille apua palovaroittimien pitämisessä ajan tasalla.

Yrjö Hakanen

Aloitteen allekirjoitti yhteensä 22 valtuutettua kaikista ryhmistä.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »