Aloite aktiivipassista

Yrjö Hakanen on tehnyt valtuustoaloitteen, jossa esitetään selvitettäväksi mahdollisuus ottaa käyttöön aktiivipassi, johon olisivat oikeutettuja syrjäytymisvaarassa olevat helsinkiläiset, jotka ovat saaneet toimeentulotukea yhtäjaksoisesti kuusi kuukautta tai pidempään. 50 valtuutetun allekirjoittamassa aloitteesa ehdotetaan, että aktiivipassin käyttöönotto selvitetään joukkoliikenteen, uimahallien ja kuntosalien, mahdollisesti myös kulttuuri- ja terveyspalvelujen osalta.


Tampereen kaupunki on selvittänyt ns. aktiivipassin käyttöönottoa. Aktiivipassi on alennuskortti, jonka kaupunki voi myöntää pitkään toimeentulotukea saaneille. Passi antaa alennuksia kaupungin joukkoliikenteessä, uimahalleissa ja kuntoilussa.

Aktiivipassia valmistellaan Tampereella syrjäytymisvaarassa eläville 6 tai 12 kuukautta toimeentulotukea saaneille täysi-ikäisille kuntalaisille. Joukkoliikenteessä aktiivipassin käyttäjä saisi 75 prosentin alennuksen kello 9-14 tehtävistä matkoista ja muina aikoina alennus olisi 50 prosenttia. Liikuntapalveluissa alennukset käyttäjälle olisivat 50 prosenttia halvimmasta aikuisten lipun hinnasta.

Aktiivipassi on käytössä jo monessa Keski-Euroopan maassa. Se perustuu ajatukseen siitä, että matala tulotaso ei saisi olla esteenä ihmisten monipuoliselle osallistumiselle ja aktiiviselle elämälle. Liikenteen ja liikunnan ohella se koskee useissa maissa myös terveys- ja kulttuuripalveluja.

Helsingissä perustoimeentulotukea saa noin 40 000 kotitaloutta. Lippujen hinnat rajoittavat heistä monien mahdollisuuksia osallistua, käyttää palveluja, harrastaa ja tavata muita.

Esitämme, että selvitetään mahdollisuus ottaa käyttöön aktiivipassi, johon olisivat oikeutettuja syrjäytymisvaarassa olevat helsinkiläiset, jotka ovat saaneet toimeentulotukea yhtäjaksoisesti kuusi kuukautta tai pidempään. Ehdotamme, että aktiivipassin käyttöönotto selvitetään joukkoliikenteen, uimahallien ja kuntosalien, mahdollisesti myös kulttuuri- ja terveyspalvelujen osalta.

(Yrjö Hakasen tekemän aloitteen allekirjoitti 50 valtuutettua kaikista valtuustoryhmistä.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »