Ala-Malmin ja Nurkkatien koulun puolesta

Tämä esitys Ala-Malmin peruskoulun lopettamisesta ja suuntautumisesta Puistolan Nurkkatien ala-asteen lopettamiseen koetaan virheelliseksi ja epäoikeudenmukaiseksi. Näin on varsinkin Koillis-Helsingin alueella, jossa on muutenkin keskimääräistä vähemmän kouluja ja muita palveluja.

Pidemmän aikavälin oppilasennusteet eivät tue Nurkkatien ala-asteen tiloista luopumista. Alle kouluikäisten ja ala-asteikäisten määrä on alueella kasvamassa. Toisaalta tässä esityksessä ei ole otettu huomioon koulun lopettamisen vaikutuksia Nurkkatien monitoimitalon kokonaisuuteen. Talossa toimivat kirjasto, päiväkoti, koululaisten iltapäivätoiminta, leikkipuisto ja Palmian ruokapalvelut muodostavat koulun kanssa kokonaisuuden. Koulun loppuminen uhkaisi viedä toimintaedellytyksiä talon muultakin toiminnalta.

Nurkkatien yhdistämistä Puistolan ala-asteeseen on perusteltu valinnanmahdollisuuksien kasvamisella. Käytännössä valinnaisuutta on ala-asteella vain 1 viikkotunti 4.luokalla ja 1 tunti 6.luokalla. Muilla vuosiluokilla ei valinnaisuutta ole. Nurkkatien koulussa on tarjolla A2-kielenä ruotsi. Toinen A2-kieliryhmä voidaan muodostaa koulujen yhteistyönä.

Nurkkatien koulu on lasten kannalta hyvän kokoinen, hyvää opetusta antava ja turvallinen yhteisö. Hallinnollinen yhdistäminen ja rehtorien muuttuminen etähallinnon jonkinlaisiksi ammattijohtajiksi ei palvele kouluyhteisöjen toimivuutta ja kasvatuksellisia tavoitteita.

Ala-Malmin peruskoulu on puolestaan vastikään remontoitu noin 300 oppilaan koulu. Nyt sen oppilaat aiotaan hajasijoittaa pariin muuhun kouluun lähinnä siksi, että sosiaali- ja terveydenhoitoalan oppilaitokselle halutaan antaa lisää tiloja. Miksei ammatilliselle oppilaitokselle hankita lisätiloja muualta kuin lopettamalla Ala-Malmin lasten peruskoulu?

Ehdotan, että asia palautetaan uuteen valmisteluun niin, että Nurkkatien ala-asteen hallinnollista yhdistämistä koskevasta esityksestä luovutaan ja Ala-Malmin osalta selvitetään vaihtoehtoja koulun lopettamiselle.

(Esitys torjuttiin äänin 78 – 5, tyhjää 1. Koulujen lopettamista vastaan äänestivät Hakanen, SDP:n Autti, Tenkula ja Vuorela sekä keskustan Peltokorpi.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »