Aktiivipassi etenee

Helsingin sosiaalilautakunta puoltaa ns. aktiivipassin käyttöönoton selvittämistä. Se antaisi pienituloisille, toimeentulotuen varassa eläville alennuksen joukkoliikenteen, uimahallien ja kuntosalien sekä mahdollisesti myös kulttuuri- ja terveyspalveluissa.

Kyse on aloitteesta, jonka tein marraskuussa valtuustossa ja jonka allekirjoitti valtuutettujen enemmistö. Myös vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto jätti samansuuntaisen aloitteen. Kumpaankin aloitteeseen antoi kimmokkeen Jari Heinosen Tampereella tekemän vastaavan aloitteen eteneminen. Pääkaupunkiseudun ja sen median merkitystä kuvaa, että kun aloitteeni sai täällä julkisuutta, vastaavia aloitteita on tehty eri puolilla maata Espoosta Rovaniemelle.

Helsingissä myös kulttuuri- ja kirjastolautakunta on antanut aloitteeseen myönteisen lausunnon. Ainakin terveyslautakunta ja liikuntalautakunta käsittelevät vielä asiaa. Se tullee toukokuussa kaupunginvaltuustoon.

Toivottavasti kaupunginhallitus tekee lautakuntien lausuntojen perusteella jo pelkkää selvittelyä pidemmälle menevän, konkreettisen päätöksen aktiivipassin ottamisesta käyttöön. Pelkkä selvittely ei saisi kestää enää pitkään.

 

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »