Peruskoulun tokaluokkalaisille järjestettävä riittävästi iltapäiväkerhopaikkoja

Noin tuhat peruskoulun toiselle luokalle menevää lasta on jäämässä vaille iltapäiväkerhopaikkaa. Yrjö Hakanen kokosi kaikkien valtuustoryhmien edustajien allekirjoittaman aloitteen, jossa esitetään kiireellisiä toimia kaupungin omien tai esimerkiksi järjestöiltä hankittavien iltapäiväkerhopaikkojen lisäämiseksi koulujen syyslukukauden alkuun mennessä.

Nyt kevään lopulla on helsinkiläisten peruskoulun toiselle luokalle menevien lasten vanhemmille tullut ilmoitus siitä, että noin 1 000 lasta jää syksyn alkaessa ilman iltapäiväkerhopaikkaa.

Perusopetuslain mukaan kunta voi järjestää itse tai hankkia iltapäivätoimintaa, jota tarjotaan ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille. Iltapäivätoiminnan tarkoituksena on tukea kodin ja koulun kasvatustyötä, edistää lasten hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta sekä ehkäistä syrjäytymistä ja edistää osallisuutta. Sillä on erityisen tärkeä merkitys kun lasten vanhemmat ovat töissä ja 8-vuotias lapsi on liian pieni jätettäväksi yksin koulun jälkeen.

Peräti tuhannen paikan puuttuminen iltapäivätoiminnasta ei ole voinut selvitä kaupungille vasta nyt kesän alkaessa. Vailla iltapäiväkerhopaikkaa jäävien lasten vanhemmille ilmoitus tulee nyt kohtuuttoman myöhään.

Esitämme, että kaupunginhallitus ryhtyy kiireellisiin toimiin kaupungin omien tai esimerkiksi järjestöiltä hankittavien iltapäiväkerhopaikkojen lisäämiseksi peruskoulujen syyslukukauden alkuun mennessä. Kesäaika ei saa olla este sille, että kaupunki tekee vielä kaiken mahdollisen lasten hyvinvoinnin ja tasa-arvoisen aseman turvaamiseksi. Samalla esitämme, että jatkossa turvataan iltapäiväkerhopaikkojen riittävyys ja tiedotetaan niistä ajoissa lasten vanhemmille.

– Yrjö Hakanen valtuustossa 8.6.2016, aloitteen allekirjoitti lisäksi 15 muuta valtuutettua kaikista valtuustoryhmistä

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »