Palkkatuella työllistettyjen jatkosijoittaminen kolmannelle sektorille

Kaupungin henkilöstökeskus lakkautti joitakin vuosia sitten toimintamallin, jossa vaikeasti työllistettäviä pitkäaikaistyöttömiä, kielitaidottomia maahanmuuttajia, kuntoutuksesta tulleita, vajaakuntoisia ja jo osittain syrjäytyneitä nuoria palkattiin palkkatuella kaupungin virastoihin ja laitoksiin. Osa näistä tukityöllistetyistä sijoitettiin kolmannelle sektorille tuomaan lisäresursseja järjestöjen toimintaan. Samalla työllistetyt saivat mielekästä sisältöä elämään.
Järjestöissä työllistetyt ovat toimineet mm. kylätalkkareina, esiintyvinä ryhminä leikkipuistoissa, tukena koulujen arjessa ja avoimessa iltapäivätoiminnassa, muusikoina, polkupyöräpajoissa, nuorisotyön eri osa-alueilla jne. Mikään laki, asetus tai määräys ei estä tämän kaltaisen toiminnan jatkamista jälleen. Kyse on tahdosta ja ohjeistuksesta hallintokunnille.

Me allekirjoittaneet esitämme, että kaupunginhallitus ryhtyy toimenpiteisiin, joilla voidaan ohjeistaa hallintokuntia ja mahdollistaa vaikeasti työllistyvien sekä nuorten pitkäaikaistyöttömien jatkosijoittaminen kolmannelle sektorille.

Heikki Takkinen
8.6.2016

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »