Valtuusto keskusteli ja valitsi kulttuurijohtajan

Valtuuston syyskuun lopun kokouksessa käsiteltiin seurantaraportti lasten ja nuorten psykiatriasta, valittiin uusi kulttuurijohtaja ja keskusteltiin useista valtuutettujen aloitteista. Olin kokouksessa sen alkuosan ja kulttuurijohtajan valintakohdasta alkaen ryhmäämme edusti Heikki Takkinen.   Valtuusto sai raportin lasten ja nuorten psykiatriasta vuodelta 2012. HYKS:n puolella jonot ovat hieman lyhentyneet, mutta lapset jonottavat yhä keskimäärin 35 vuorokautta ensikäyntiä hoitoon. Raportti rajoittui vain HYKSin palveluihin, mutta puheenvuorossani otin esille myös peruspalvelujen ongelmat. Lisäksi arvostelin aikeita myydä Lapinlahden sairaala, jonne on aiemmin päätetty peruskorjata tiloja muun muassa nuorten psykiatrialle.  

Kulttuurijohtaja

Kulttuurijohtajaksi valittiin nykyinen Kaapelitalon toimitusjohtaja Stuba Nikula. Häntä pidettiin erityisesti kaupunkikulttuurin tuntijana, jolla on laajat yhteistyöverkostot. SDP:n ja SKP:n&Helsinki-listojen edustajat olivat jo kulttuuri- ja kirjastolautakunnassa päätyneet kannattamaan Paula Tuovista, joka on toiminut mm. Teatterikorkeakoulun rehtorina ja Taideyliopiston dekaanina. Nikula valittiin äänin 63 – 21.  

Aloitteista

Valtuustoaloitteiden yhteydessä käytiin laajaa keskustelua mm. Pietarin ja Venäjän seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta, metron yöliikenteen mahdollisuudesta, yksinäisten asuntotilanteesta ja toimeentulotuen käsittelyajoista. Thomas Wallgren (sd) ja Björn Månsson (rkp) esittivät ponnet, joissa haluttiin edistää ihmisoikeusasioiden esiin ottamista Pietari-suhteissa. Heikki Takkinen kannatti niitä. Wallgrenin pontta tuki vain 8 valtuutettua. Månssonin esitys sai 40 ääntä, mutta ei ponnen hyväksymiseen tarvittavaa vähintään puolta, joka on 43. Valtuusto käsitteli myös vastaukset Heikki Takkisen aloitteisiin lasten liikenneturvallisuudesta, koulukiinteistöjen yhteiskäytöstä ja ns. rauniopuistosta Käpylän entisen Vuoritalon alueelle.  

Hei hei Guggenheim!

Valtuustoryhmän kokouksessa keskustelimme myös Guggenheim-säätiön uudesta ehdotuksesta museon perustamiseksi. Totesimme, että siinä on vain vähän uutta. Ryhmämme on edelleen sillä kannalla, että hankkeeseen ei ole syytä käyttää verovaroja. Jos säätiö hankkii itse rahoituksen, voidaan etsiä museolle sopiva paikka. Arkkitehtuurikilpailua varten ei kannata varata tonttia, jos ei ole tietoa museon rahoituksesta. Lisätietoja Guggenheim-esityksestä blogissani.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö uudessa yleiskaavassa kaavaillun Keskuspuistoon rakentamisen?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 6:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.06.04.2017 0:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 20:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
3    View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 18:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
1    View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 18:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
1    View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
1    View on Facebook
© 2018 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »