Valtuusto keskusteli ja valitsi kulttuurijohtajan

Valtuuston syyskuun lopun kokouksessa käsiteltiin seurantaraportti lasten ja nuorten psykiatriasta, valittiin uusi kulttuurijohtaja ja keskusteltiin useista valtuutettujen aloitteista. Olin kokouksessa sen alkuosan ja kulttuurijohtajan valintakohdasta alkaen ryhmäämme edusti Heikki Takkinen.   Valtuusto sai raportin lasten ja nuorten psykiatriasta vuodelta 2012. HYKS:n puolella jonot ovat hieman lyhentyneet, mutta lapset jonottavat yhä keskimäärin 35 vuorokautta ensikäyntiä hoitoon. Raportti rajoittui vain HYKSin palveluihin, mutta puheenvuorossani otin esille myös peruspalvelujen ongelmat. Lisäksi arvostelin aikeita myydä Lapinlahden sairaala, jonne on aiemmin päätetty peruskorjata tiloja muun muassa nuorten psykiatrialle.  

Kulttuurijohtaja

Kulttuurijohtajaksi valittiin nykyinen Kaapelitalon toimitusjohtaja Stuba Nikula. Häntä pidettiin erityisesti kaupunkikulttuurin tuntijana, jolla on laajat yhteistyöverkostot. SDP:n ja SKP:n&Helsinki-listojen edustajat olivat jo kulttuuri- ja kirjastolautakunnassa päätyneet kannattamaan Paula Tuovista, joka on toiminut mm. Teatterikorkeakoulun rehtorina ja Taideyliopiston dekaanina. Nikula valittiin äänin 63 – 21.  

Aloitteista

Valtuustoaloitteiden yhteydessä käytiin laajaa keskustelua mm. Pietarin ja Venäjän seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta, metron yöliikenteen mahdollisuudesta, yksinäisten asuntotilanteesta ja toimeentulotuen käsittelyajoista. Thomas Wallgren (sd) ja Björn Månsson (rkp) esittivät ponnet, joissa haluttiin edistää ihmisoikeusasioiden esiin ottamista Pietari-suhteissa. Heikki Takkinen kannatti niitä. Wallgrenin pontta tuki vain 8 valtuutettua. Månssonin esitys sai 40 ääntä, mutta ei ponnen hyväksymiseen tarvittavaa vähintään puolta, joka on 43. Valtuusto käsitteli myös vastaukset Heikki Takkisen aloitteisiin lasten liikenneturvallisuudesta, koulukiinteistöjen yhteiskäytöstä ja ns. rauniopuistosta Käpylän entisen Vuoritalon alueelle.  

Hei hei Guggenheim!

Valtuustoryhmän kokouksessa keskustelimme myös Guggenheim-säätiön uudesta ehdotuksesta museon perustamiseksi. Totesimme, että siinä on vain vähän uutta. Ryhmämme on edelleen sillä kannalla, että hankkeeseen ei ole syytä käyttää verovaroja. Jos säätiö hankkii itse rahoituksen, voidaan etsiä museolle sopiva paikka. Arkkitehtuurikilpailua varten ei kannata varata tonttia, jos ei ole tietoa museon rahoituksesta. Lisätietoja Guggenheim-esityksestä blogissani.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö uudessa yleiskaavassa kaavaillun Keskuspuistoon rakentamisen?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat18.03.2017 9:46
Helsingin valtuuston vähän erikoisten sääntöjen mukaan talousarvioaloitteet seuraavan vuoden budjettiin pitää tehdä jo 15.3. mennessä. SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä on jättänyt 10 talousarvioaloitetta.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat16.03.2017 10:55
Helsinki-listojen sitoutumaton ehdokas Olli Salin on käynnistänyt Helsinkiläisten lähipalvelut turvattava -kuntalaisaloitteen. Siinä vaaditaan, että useimpien palveluiden pitää olla kävelymatkan päässä kotoa. Katso videolta, kun Olli kertoo, mistä on kysymys:

Allekirjoita aloite netissä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3712
#helsinkilistat #eimyytävänä #lähipalvelut #kävelyetäisyydelle

Tänään aloitetta kerätään Myllypuron ostarilla klo 11-12.30, Vuosaaren Mosaaiikkitorilla klo 13-15 ja Roihuvuoren ostarilla klo 15.30-17.30. Tervetuloa juttelemaan ja allekirjoittamaan!
8    View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat16.03.2017 0:13
Rankimman tuomion viranomaisille langetti ehkä Yrjö Hakanen (skp): ”Herää kysymys, onko sen tarkoitus ollut alun perinkin se, että karsitaan hakijoita heidät väsyttämällä”, hän sanoi.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat paikassa Asema-Aukio, Helsinki.15.03.2017 16:33
Helsinki-listojen sitoutumaton ehdokas Olli Salin on käynnistänyt Helsinkiläisten lähipalvelut turvattava -kuntalaisaloitteen. Siinä
vaaditaan, että useimpien palveluiden pitää olla kävelymatkan päässä kotoa. Olli oli tänään Asema-aukiolla kertomassa aloitteestaan.

Allekirjoita aloite netissä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3712

#helsinkilistat #eimyytävänä #lähipalvelut #kävelyetäisyydelle
9 4    View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat jakoi julkaisunsa.15.03.2017 1:05
Sunnuntaina konsertti "Virran partaalla paju" Musiikkiteatteri Kapsäkissä, osana Helsinki-listojen ja SKP:n järjestämään tapahtumaa "Meidän Helsinkimme ei ole myytävänä!".
Kello 17 - 19. Ovet avataan klo 16.30. Vapaa pääsy. Hämeentie 68.
13 1    View on Facebook
© 2017 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »