Mikä on Helsinki-listat?

Helsinki-listat on muodostettu avaamaan asukkaille lisää vaikuttamisen väyliä Helsingin kaupungin hallintoon. Helsinki-listat ei ole pelkkä valtuustoryhmä. Tavoitteenamme on rakentaa valtuutettujen, luottamushenkilöiden ja kansalaisjärjestöjen välinen verkosto, joka muuttaa tätä kaupunkia – rakentaa asukkaiden Helsinkiä.

Oletko sinäkin kyllästynyt politiikan vaihtoehdottomuuteen? Tuntuuko, että vaalien jälkeen valtuutetut pyörtävät lupauksiaan tai ovat johtavien virkamiesten vietävissä?

Meidän edustajamme eivät ole kaupunginvaltuustossa, lautakunnissa ja johtokunnissa selittelemässä huonoja päätöksiä asukkaille. He ovat siellä kertomassa asukkaiden tarpeista ja esityksistä. Meidän tavoitteemme on yksinkertainen: tuoda asukkaiden ääni valtuustoon.

Keitä me olemme?

Helsinki-listat koostuu kansalaisaktiiveista, duunareista, yliopistolaisista, asiantuntijoista ja poliitikoista. Meissä on yleisvasemmistolaisia ja kommunisteja, sekä väkeä, jolle puoluekantoja enemmän merkkaavat asiat.

Helsinki-listat ovat perustaneet Suomen kommunistisen puolueen helsinkiläiset aktiivit, Helsingin Vapaat ja radikaalit demokraatit –yhdistys sekä sitoutumattomat asukasaktiivit ja monet kulttuurityöntekijät.

Mitä teemme?

Me emme ole pelkkä valtuustoryhmä ja vaalilista. Toimimme jatkuvasti myös vaalien välillä: teemme aloitteita politiikan suunnan muuttamisesta, paljastamme eliitin hyväveliverkostot, järjestämme asukastilaisuuksia ja kierrämme turuilla ja toreilla kuuntelemassa kuntalaisten mielipiteitä.

Meille politiikka ei ole poliitikkojen ja lobbareiden asia vaan haluamme toteuttaa osallistuvaa demokratiaa, lähidemokratiaa ja osallistuvaa budjetointia, jossa asukkaat ovat itse mukana päättämässä itseään koskevista ratkaisuista. Emme usko väitteitä taloudellisista pakoista heikentää julkisia palveluja, emme hyväksy työttömien tai maahanmuuttajien syyllistämistä yhteiskunnallisista ongelmista – Helsinki on rikas kaupunki, jonka täytyy pitää huolta jokaiselle asukkaalle kuuluvista perusoikeuksista.

Emme kuvittele tietävämme kaikkea, ja siksi haluamme kuulla asukkaiden, tavallisten pienten ihmisten mielipiteet. Edustajamme pitävät sanansa, vaikka joutuisivat jäämään yksin mielipiteineen.

Toiminta tuo tulosta

Tiukasti asukkaiden etuja puolustava linjamme ja toiminta yhdessä asukkaiden kanssa on myös tuottanut tulosta: meidän aloitteestamme on lukuisat lähipalvelut pelastettu ja monet härskit vedätykset tuotu päivänvaloon.

Tiesitkö, että juuri me paljastimme, että Helsingin sosiaalijohtaja oli ostanut verovaroilla 70 000 euron arvosta designhuonekaluja kaveriltaan? Tiesitkö, että me nostimme julki Kokoomuksen terveysasemien lopettamishankkeiden järjettömyyden? Ja kun muutama vuosi sitten kaupunginvaltuusto hylkäsi Jussi Pajusen esittämän 80 palvelun lakkautuslistan, se teki päätöksen meidän esityksestämme.

Tule mukaan!

Jos alkoi kiinnostaa, tule mukaan Helsinki-listojen toimintaan tai muuten vaan jututtamaan meitä. Meillä ei kysellä jäsenkirjojen perään, vaan kuka tahansa saa osallistua. Katso tapahtumakalenterista, mitä on tulossa!

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö uudessa yleiskaavassa kaavaillun Keskuspuistoon rakentamisen?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat18.03.2017 9:46
Helsingin valtuuston vähän erikoisten sääntöjen mukaan talousarvioaloitteet seuraavan vuoden budjettiin pitää tehdä jo 15.3. mennessä. SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä on jättänyt 10 talousarvioaloitetta.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat16.03.2017 10:55
Helsinki-listojen sitoutumaton ehdokas Olli Salin on käynnistänyt Helsinkiläisten lähipalvelut turvattava -kuntalaisaloitteen. Siinä vaaditaan, että useimpien palveluiden pitää olla kävelymatkan päässä kotoa. Katso videolta, kun Olli kertoo, mistä on kysymys:

Allekirjoita aloite netissä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3712
#helsinkilistat #eimyytävänä #lähipalvelut #kävelyetäisyydelle

Tänään aloitetta kerätään Myllypuron ostarilla klo 11-12.30, Vuosaaren Mosaaiikkitorilla klo 13-15 ja Roihuvuoren ostarilla klo 15.30-17.30. Tervetuloa juttelemaan ja allekirjoittamaan!
8    View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat16.03.2017 0:13
Rankimman tuomion viranomaisille langetti ehkä Yrjö Hakanen (skp): ”Herää kysymys, onko sen tarkoitus ollut alun perinkin se, että karsitaan hakijoita heidät väsyttämällä”, hän sanoi.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat paikassa Asema-Aukio, Helsinki.15.03.2017 16:33
Helsinki-listojen sitoutumaton ehdokas Olli Salin on käynnistänyt Helsinkiläisten lähipalvelut turvattava -kuntalaisaloitteen. Siinä
vaaditaan, että useimpien palveluiden pitää olla kävelymatkan päässä kotoa. Olli oli tänään Asema-aukiolla kertomassa aloitteestaan.

Allekirjoita aloite netissä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3712

#helsinkilistat #eimyytävänä #lähipalvelut #kävelyetäisyydelle
9 4    View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat jakoi julkaisunsa.15.03.2017 1:05
Sunnuntaina konsertti "Virran partaalla paju" Musiikkiteatteri Kapsäkissä, osana Helsinki-listojen ja SKP:n järjestämään tapahtumaa "Meidän Helsinkimme ei ole myytävänä!".
Kello 17 - 19. Ovet avataan klo 16.30. Vapaa pääsy. Hämeentie 68.
13 1    View on Facebook
© 2017 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »